Om mig

Hej och välkommen! 

Mitt namn är Fredrik "Feke" Norman och det är jag som driver Didaktiska laboratoriet. Jag arbetar som gymnasielärare i engelska och religion, förstelärare i engelska samt kvalitetssamordnare. Jag började att utbildade mig till lärare vid Högskolan i Gävle 2006, fick min Master of Education vid Uppsala universitet 2011 samt läste till en master i religionspsykologi vid Uppsala universitet.

Mellan 2017 till 2019 var jag MEXT-stipendiat och läste Japanska samt utbildningsvetenskap vid Tokyo Gakugei University 東京学芸大学. Här hittar ni min Linkedin

Jag har ett brinnande intresse för undervisning på vetenskaplig grund, didaktik och digitalisering. Mitt mål har alltid varit att försöka utgå från de mest framgångsrika arbetssätten för att ge mina elever kvalitativ undervisning. Resan dit har däremot tagit tid. 

Ända sedan jag började läsa på lärarprogrammet har jag försökt att vara den förebild som jag själv önskade att jag hade haft. Vilken typ av undervisning ger störst effekt utifrån ämne och elevernas behov? Vad finns det för evidens för detta? Hur möter jag varje elev på ett respektfullt och varmt vis för att de ska trivas och blomstra? Och hur gör jag detta på ett för att skapa effektiva, digitala verktyg? Dessa frågor sammanflätats till mitt didaktiska laboratorium.

För de som vill läsa om arbetet bakom, besök min Youtube-kanal Didaktiska laboratoriet.

Spellistor med filmer om bland annat:

Jag har även en blogg som också heter Didaktiska laboratoriet

Verksamheter som jag talat för:


FacebookYouTubeLink